top of page

Underlivet gjør vondt.

Kvinnehelse er i vinden om dagen, men dessverre er det ALTFOR mange kvinner som går med plager over lang lang tid uten å bli tatt på alvor.


Mensensmerter, hormonforstyrrelser, svie, kløe, smerter ved samleie, endometriose, PCOS, bekkenproblemer, fertilitetsvansker, urinlekkasjer - for å nevne noen. På grunn av mye tabu er det dessverre få som oppsøker hjelp, og mange av de som faktisk oppsøker hjelp blir en kasteball i systemet fordi kunnskapen om kvinnens helse er relativt laber.Heldigvis er det flere og flere som fordyper seg i temaet, det blir kastet lys på og tatt opp i mediene og får mer oppmerksomhet enn noen gang!


Kvinnekroppen er kompleks, og selvom flere får hjelp er det fortsatt en lang vei å gå! Det å se på underlivsplager isolert er bare toppen av isberget. Underlivsplager er stort sett en del av noe større. Når vi vet hvordan det autonome nervesystemet fungerer så er det meget plausibelt at hverdagens stress og påkjenninger, sammen med din historie, reaksjonsmønstre, relasjoner, måte å tenke på om seg selv, og pustemønster er svært VIKTIGE faktorer i sykdoms/smertebildet.


Jeg skulle ønske vi begynte å se hele mennesket, hele kvinnen. For selvom det er vel og bra at det blir mer vanlig å jobbe med interne teknikker, å få dilatorer, kremer og tøyninger i bekkenbunnen - så tror jeg at vi trenger mer egenkjærlighet, mer raushet til seg selv og sin historie, mer aksept for den du er og en større bevissthet rundt hvordan og hvorfor kroppen din gir de signalene den gir! Hele kvinnen <3Med personlig, faglig og klinisk erfaring har jeg et godt grunnlag for å hjelpe deg som har utfordringer med: hormonelle utfordringer, vulvodyni/vestibulitt, endometriose, utfordringer med å bli gravide, overgangsalder, og inkontinens.Varm hilsen fra Isabelle

Comments


bottom of page