top of page

Hva er Osteopati og hvorfor fungerer det så bra?

I osteopatien lærer vi, og utøver våre metoder på en helhetlig måte. Vi ønsker å finne årsaken til pasientens problemer, ikke bare jobbe med de symptomene som er klare. Alle samtaler er unike og hver eneste person blir hørt.


Osteopati er en manuell behandlings form, dvs at jeg jobber med kroppen din fysisk. Såkalt benkebehandling!


En osteopat utfører både bløtvevsteknikker, manipulasjoner, indirekte teknikker og bindevevsteknikker. Og hva betyr egentlig det? Jo det betyr at vi tøyer, strekker, knekker og trykker. En osteopat vil alltid prøve å finne ut av hva som passer deg og din kropp best.


Når du kommer til meg på Spireklinikken for å få osteopatisk behandling vil vi alltid ha en grundig og utfyllende samtale først hvor vi snakker om din aktuelle problem/skade/plage, også om ditt liv og din historie. For meg er det en viktig del av timen sammen, da jeg ønsker å vite hvem du er som menneske! Deretter forklarer jeg, så godt jeg kan, om hvordan kroppen fungerer og hvorfor det er sannsynlig at den plagen som er hos deg har kommet.


Jeg er veldig opptatt av det som kalles diafragma, pustemuskelen eller mellomgulvet.Dette er en muskel som hos de aller fleste er altfor spent. Når vi er aktivert eller stressa så spenner diafragma seg, og ofte er vi aktivert uten at vi vet om det engang!


Mange får beskjed om å gjøre pusteøvelser for å redusere stress,spenninger og vondter. Dette stiller jeg meg 100% bak! Men hvordan får man til å gjøre pusteøvelser optimalt når selve muskelen er så stram at den ikke får beveget seg slik den er ment?


I min osteopatiske behandling løsner vi opp i diafragma, jobber manuelt med flere avspenningsteknikker for kroppen, slik at den jobben du selv gjør utenfor behandlingsrommet gir enda mer uttelling!

Som osteopat og menneske er jeg opptatt av sammenhengen mellom kropp og sinn, at alt du opplever i løpet av livet ditt setter seg i kroppen både gjennom nervesystem og i bindevevet.


Stress, kroniske smerter og sammensatte plager er mitt spesialfelt, og jeg ønsker at pasientene mine er delaktige i behandlingen, og at de selv får en bevissthet rundt egen kropp og helse 🙏🏼 Vi kan ikke fjerne traumer eller skader, men vi kan bli dem bevisste og forstå hvordan det påvirker kroppen DIN, og dermed også gi det mindre «kraft» over deg i hverdagen. Vet du hvilke opplevelser som har satt seg i din kropp?
Hva er forskjellen på en osteopat og en fysio/kiro/naprapat?


Den aller korteste versjonen jeg kan gi er at en osteopat er en type manuell behandler, på lik linje med fysioterapeut, kiropraktor, naprapat og manuell terapeut. Vi har alle sammen studert kropp grundig, hatt den samme undervisningen når det kommer til anatomi, fysiologi, nevrologi osv. Kroppen ikke kan læres bort på så veldig mange andre måter! Derfor er egentlig ikke profesjonstittelen så veldig viktig (syns jeg).

For det handler i bunn og grunn om personlig kjemi, og at behandleren du møter ser deg og DINE unike behov!


Osteopati på Spireklinikken har spesialisert seg på stressrelatert plager som f.eks forstoppelse, IBS, søvnvansker, mensensmerter, hodepine, migrene, overgangsalder og andre hormonelle utfordringer. Kvinnehelse generelt står høyt i fokus hos oss.


Skrevet av: Isabelle Aguilera // IAM Isabelle AguileraComments


bottom of page