top of page

Migrene/hodepine - er det for alltid?

Hodepine, migrene, svimmelhet og nakkesmerter er ofte sekundære smerter og plager på grunn av andre spenninger i kroppen. Ofte kommer spenninger av stress, og gjerne langvarig.


Hodepine er en svært vanlig tilstand som de fleste vil oppleve mange ganger i løpet av livet. Hovedsymptomet på hodepine er smerte i hodet eller ansiktet. Dette kan være bankende, konstant, skarpt eller en dump smerte. Hodepine kan behandles med manuell behandling, medisiner, stressmestring og biofeedback.Hva forårsaker hodepine?

Hodepine smerte skyldes signaler mellom hjernen, blodårene og omkringliggende nerver. Når du opplever hodepine aktiveres spesifikke nerver som påvirker muskler og blodårer, men det er ukjent hvordan denne mekanismen iverksettes. Det er nervene som sender smertesignaler til hjernen.


Hva forårsaker migrene?

Migrene er ikke enda helt forstått. Men forskere tror migrene oppstår når ustabile nerveceller overreagerer på ulike faktorer (triggere). Nervecellene sender ut impulser til blodårene og forårsaker kjemiske endringer i hjernen. Resultatet kan være invalidiserende smerter.Vanlige utløsere av spenningshodepine eller migrene inkluderer:

- Alkoholbruk.

- Endringer i spise- eller sovemønster.

- Depresjon.

- Følelsesmessig stress knyttet til familie og venner, jobb eller skole.

- Overdreven medisinbruk.

- Øye-, nakke- eller ryggbelastning forårsaket av dårlig holdning.

- Belysning.

- Bråk.

- Værforandringer.


Hvordan behandles hodepine?

En av de mest avgjørende aspektene ved behandling av hodepine er å finne ut av triggerne dine. Å lære hva de er - vanligvis ved å føre en hodepinelogg - kan redusere antallet/hyppigheten av hodepinene.


Når du kjenner til triggerne dine, er det lettere å oppsøke og få riktig hjelp.

For eksempel kan du få hodepine når du er anspent eller bekymret. Veiledning og stressmestringsteknikker kan hjelpe deg med å håndtere stress bedre. Og ved å senke stressnivået kan du unngå stressindusert hodepine.


Ikke alle typer hodepine krever medisiner. Det finnes absolutt andre muligheter! Avhengig av hodepinetype, frekvens og årsak, inkluderer behandlingsalternativer:


  • Stressmestring; som lærer deg måter å takle stressende situasjoner på. Avspenningsteknikker er nyttige for å håndtere stress. Du bruker dyp pust, muskelavslapping, mentale bilder og musikk for å lette spenningen.

  • Yoga; som gjør deg bevisst på kropp, bevegelse og pust. Her får du også ofte meditasjon med, som også vil være fordelaktig for helhetlig helse.

  • Manuell behandling; som frigjør spenninger i hele kroppen. Som igjen skaper mer sirkulasjon, mer oksygen, mindre muskelspenninger, dypere pust.Finn en behandler, en yogalærer, eller et stressmestringskurs som passer for deg! Du trenger ikke ha hodepine for alltid.


Varm hilsen fra IsabelleComments


bottom of page